СОТ и видеонаблюдение за вашия обект
СОТ и видеонаблюдение за вашия обект
 
публикувано в Вторник, 22 Ноември 2011 г.

Охраната не е това, което беше преди години, когато се извършваше главно от охранители и кучета пазачи. Не твърдим, че те не са били добър избор, но в днешни дни има и други варианти на тази дейност включващи сигнално-охранителна техника (СОТ), които може да бъдат доста по-евтини и в същото време напълно функционални и ефективни. Човешкият фактор също е от голямо значение дори и при този вид охрана на обекти, защото в крайна сметка той е този, който винаги реагира при активиране на техниката от недоброжелатели. Патрулите на тези фирми реагират светкавично и обикновено до няколко минути са вече в охранявания обект като винаги са готови да попречат на крадците.

Много охранителни фирми предлагат СОТ като за целта е нужно да се монтира нужната сигнално-охранителна техника и да се свърже с офиса на фирмата, от която се наблюдават всички сигнали, които тя изпраща. Работата с нея е напълно елементарна за клиентите на тези фирми и обикновено тя се свежда само до активирането й след свършване на работното време и деактивиране веднага след като се отвори обекта. Мониторинга на обектите се извършва денонощно и екипи от охранители се грижат за вашето спокойствие докато вие или вашите работници не сте в обекта.

Освен СОТ не е изключено да имате желание и да следите какво става в охранявания обект. В такъв случай най-доброто решение е видеонаблюдението. При него може да се следи в реално време какво се случва на определеното място (помещение) и едновременно да се записва поточното видео. Така може да се запазват записи, които при нужда могат да бъдат прегледани след време при някакви съмнения от ваша страна. Техниката и новите технологии навлязоха осезаемо в нашия живот и бизнеса, но е безспорно, че положителните им качества са много, което ги прави желани в повечето случаи, когато обстоятелствата позволяват. Професионалните съвети не трябва да се подценяват и за това е добре винаги да се съобразявате с тях ако искате ефекта от техниката да е най-голям.