Защо ни е нужен СОТ у дома?
Защо ни е нужен СОТ у дома?
 
публикувано в Четвъртък, 24 Ноември 2011 г.

Предполагам всеки от вас е чувал за СОТ (сигнално-охранителна техника). Като цяло дейностите на фирмите предлагащи тази услуга са насочени главно за опазване на обектите и имуществото на физически лица и фирми. Незнайно дали заради ниската си култура (свързана с охраната), българинът като физическо лице по-рядко се възползва от тези услуги, докато фирмите масово ги използват. Това е така, защото реално с една минимална такса те спестяват средства от поддържането на кадри (служители), които да осигуряват нужното присъствие и опазване на имуществото.

 

С използването на СОТ се осъществява 24 часов контрол и наблюдение (предлага се и видео наблюдение по желание на клиента), които срещу поносима такса денонощно се грижат за нашето спокойствие. „Патрулите“ на охранителните фирми предлагащи услугите реагират бързо и адекватно в рамките на няколко минути, в които достигат обекта, който е под техен надзор и предотвратяват нежелани действия на трети лица, целящи придобиване или повреждане на вашата собственост.

Когато в търговския ви обект има стока с голяма стойност, това е един от най-надеждните начини да осигурите професионалната зашита, която ви гарантира навременна намеса и противодействие на нежелани инцидентни посегателства.

 

СОТ (сигнално-охранителна техника) е също така подходяща за вашия дом особено, когато през по-голяма част от денонощието липсва представител на вашето семейство. Всеки обича дома си и има вещи и ценни предмети, пари, документи, на които държи и евентуалната тяхна загуба ще му причини финансови неуредици и неприятни последици. Допълнителните екстри, които могат да се използват е видео наблюдението, което предоставя визуален запис на всичко случващо се в охранявания дом. По този начин дори и патрулите на фирмата да не успеят да предотвратят бърз обир, всичко станало в наблюдавания обект ще бъде записано и би помогнало на разследващите органи за установяване на извършителите му.

В случая ползата от подобни фирми за охрана на дома ви може да се каже, че има само плюсове и за това, ако имате ценни вещи е желателно да се доверите на професионализма им.