Обучено куче за охрана на дома
Обучено куче за охрана на дома
 
публикувано в Вторник, 22 Ноември 2011 г.

Има няколко начина за охрана, на които може да се спрете, когато става въпрос за дома ви, но кой точно ще подберете е лично ваше решение, което зависи от предубежденията ви и предимствата, които смятате, че има някой от тях. Опазването на имуществото ви е от основно значение за вас, защото всеки знае как го е придобил и колко усилия му е струвало това. Може да се доверите на техниката (СОТ - сигнално-охранителна техника), на човешкия ресурс (охранители) или пък на обучено животно (в тази статия ще обърнем повече внимание на добре обучените кучета, които опазват имоти и вещи). Ако сте любители на животните и главно кучетата значи е възможно да предпочетете неговото присъствие в дома ви и да сте сигурни, че то ще ви е вярно и никога няма да ви подведе в „службата“ си при вас.

Кучето е верен пазач и се използва за охрана от древни времена. Неговото обоняние и невероятен слух го правят идеален пазач за вашия дом, защото освен, че ще чуе или надуши недоброжелателите на момента, то също така ще реагира на евентуални набези от тяхна страна. Кучетата са много и различни породи като някои от тях са дребнички, а други едри, но за пазачи обикновено се избират по-едрите, защото с внушителния си вид плашат всеки, който е нежелан в къщата (дома). Лаенето и острите им зъби могат да разколебаят почти всеки хладнокръвен крадец (обирджия) и за предпочитане са някои породи кучета, които лесно се подават на дресировка и изпълняват с лекота задълженията си на пазачи на дома.

Ако решите да се спрете на куче за охрана на дома си е добре да се доверите на професионалисти, които могат и ще го обучат перфектно, за да ви служи то дълги години. От ваша страна се изисква само малко внимание, нужната му храна и естествено повече грижи за неговото добро състояние, което ще гарантира дълголетието му.